Troms Kraft til søksmål mot eget forsikringsselskap

SAKSØKER: Bedragerisaken hvor en tidligere administrerende direktør manipulerte selskapets regnskaper, ruller videre.
SAKSØKER: Bedragerisaken hvor en tidligere administrerende direktør manipulerte selskapets regnskaper, ruller videre. Foto: Jan-morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I kjølvannet av bedragerisaken i selskapet saksøker Troms Kraft sitt eget forsikringsselskap Tryg for å få utbetalt en kriminalitetsforsikring de hadde tegnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Troms Kraft krever forsikringen på 10 millioner kroner utbetalt etter at den tidligere administrerende direktør Boris Benulic ble dømt til tre og et halvt års fengsel i en svensk domstol for manipulering av regnskapene i Kraft & Kultur, et datterselskap av Troms Kraft.

Les også: Revisoren skal ha gitt Troms Kraft 200 millioner i forlik

Tryg har derimot avvist kravet og sagt at forsikringen ikke gjelder.

– Dette er bakgrunnen for søksmålet. De er dømt, og vi er påført betydelig tap som følge av lovbruddet. Vi mener at deler av tapet skal dekkes under Troms Kraft sin kriminalitetsforsikring hos Tryg Forsikring, sier kommunikasjonssjef Lena Glosemeyer Fangel til Nord24.

Høsten 2011 ble det avdekket at Troms Kraft hadde tapt 1,7 milliarder kroner på sitt svenske datterselskap Kraft & Kultur AB, som blåste opp regnskapene og ga et helt feilaktig inntrykk av virksomheten.

Troms Kraft gikk til søksmål mot selskapet PWC som ble avgjort ved forlik i juli, og Troms Kraft fikk ifølge Nord24.no 200 millioner kroner i erstatning. Det ventes på dom i søksmål mot det svenske revisjonsselskapet Grant Thornton til sommeren.