Skattestrid i Høyre før landsmøtet

Torbjørn Røe Isaksen (t.h.) møter motbør i Høyres stortingsgruppe for et utspill om skatt. Men han får støtte av Erna Solberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Torbjørn Røe Isaksen (t.h.) møter motbør i Høyres stortingsgruppe for et utspill om skatt. Men han får støtte av Erna Solberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Flere Høyre-politikere mener ledelsen i partiet har for lavt ambisjonsnivå når det gjelder skattekutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forkant av helgens landsmøte har flere av partitoppene i Høyre tonet ned forventningene til hva regjeringen kan levere av skattekutt. Det har ikke falt i god jord hos flere av partiets stortingsrepresentanter, som blant annet er ivrige etter å fjerne formuesskatten, skriver Dagens Næringsliv.

– Formuesskatten, som i dag utgjør rundt 12 milliarder kroner, blir sett på som et ran av fellesskapet, sier Heidi Nordby Lunde. Hun er én av dem som mener ledelsen er for lite ambisiøse.

Les også: Erna Solberg: – Ikke enkelt å samle de borgerlige

Bakgrunnen for reaksjonene er at programkomiteens leder, Torbjørn Røe Isaksen, i slutten av mars sa at det ikke er slik at «skattelette har forrang foran alle andre prioriteringer, som skole, forskning, samferdsel og helse.»

– Jeg synes Isaksens utspill er altfor defensivt. Høyre er et parti som skal være gjenkjennelig for velgerne, sier en annen kritiker, stortingsrepresentant Erik Skutle.

Isaksen har imidlertid fått støtte av flere andre Høyre-topper, deriblant helseminister og nestleder Bent Høie og statsminister Erna Solberg.

Les også: MDG-topp forsvarer bruk av pisk og gulrot

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus