Skatteetaten: Man må komme frivillig for å få amnesti

Forutsetningen for skatteamnesti er at man kommer frivillig til skattemyndighetene med informasjon om for eksempel utenlandsformuer. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Forutsetningen for skatteamnesti er at man kommer frivillig til skattemyndighetene med informasjon om for eksempel utenlandsformuer. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De som har noe å skjule i forbindelse med avsløringen knyttet til Panama-dokumentene, kan ikke regne med å få skatteamnesti og vil dermed ende opp med tilleggsskatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forutsetningen for skatteamnesti – formelt kjent som frivillig retting – er nemlig at man kommer nettopp frivillig til skattemyndighetene med informasjon om for eksempel utenlandsformuer.

«Skattedirektoratet har tidligere lagt til grunn at vilkårene for frivillig retting ikke er oppfylt der skattyter er gjort oppmerksom på at det er sannsynlig med nær forestående kontroll fra andre involverte i saken, eller det har vært medieomtale om konkrete forhold/situasjoner som gjør at det er nærliggende at skattemyndighetene vil foreta en nærmere kontroll», heter det i en pressemelding.

Skatteetaten melder om at folk har henvendt seg med spørsmål om skatteamnesti etter at saken ble kjent i mediene, men kan på grunn av taushetsplikt ikke uttale seg om enkeltsaker.

Les også:

Panama starter gransking av «Panama Papers»

Oljefondet har nærmere 200 milliarder kroner i skatteparadiser

Assads leverandører innblandet i Panama-saken

Granskinger i en rekke land etter «Panama Papers»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus