Sjømateksporten opp 14 prosent i mars

Norsk fisk blir stadig mer populær i utlandet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Norsk fisk blir stadig mer populær i utlandet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge eksporterte sjømat for 7,4 milliarder kroner i mars. Det er en økning på 14 prosent fra samme måned i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samlet sett ble det eksportert sjømat for 21,3 milliarder kroner i første kvartal i år, opp 22 prosent fra første kvartal i fjor, viser tall fra Norges sjømatråd.

– Det går godt for de fleste sektorene i sjømatnæringen, men det er laksen som bidrar sterkest til verdiveksten i første kvartal med en verdiøkning på 2,3 milliarder kroner, sammenlignet med første kvartal i 2015, sier Geir Håvard Hanssen, kommunikasjonsdirektør i Norges sjømatråd.

– Den positive utviklingen skyldes høyere priser og økt etterspørsel, godt hjulpet av en gunstig valutasituasjon for den norske kronen, sier han.

Det ble eksportert laks for 13,4 milliarder kroner i første kvartal. Det er en økning på 21 prosent fra første kvartal i 2015. I mars måned ble det eksportert laks for 4,9 milliarder kroner, opp 18 prosent fra mars i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus