Kjell Inge Røkke involverte seg i Unaoil-saken

Kjell Inge Røkke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
Kjell Inge Røkke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Lekkede dokumenter viser at eier Kjell Inge Røkke involverte seg i saken rundt Aker Kværners utbetalinger til det korrupsjonsanklagede selskapet Unaoil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unaoil ble hyret inn for å hjelpe Aker Kværner, som da var en del av Aker Solutions, med å få en milliardkontrakt i Kasakhstan. I etterkant skal styret i Aker Solutions ha vært svært bekymret for om størrelsen på betalingene til det nå korrupsjonsmistenkte selskapet Unaoil kunne forsvares.

Dokumenter som Dagens Næringsliv og Klassekampen har fått tilgang til fra det australske mediekonsernet Fairfax Media viser at Kjell Inge Røkke selv involverte seg. Ifølge Klassekampen viser en epost at Røkke «var personlig involvert i saken, og ønsket å møte Unaoil for å forhandle med dem om betalingen.»

Dagens Næringsliv har ikke fått bekreftet at Røkke faktisk deltok i møter med Unaoil, men han skal ha engasjert seg i saken som styremedlem og stor eier, får avisen opplyst.

I en pressemelding fra Kværner, som publiseres tirsdag morgen, sier selskapet at prosjektet ble så omfattende at «Unaoils krav om vederlag ikke lenger sto i rimelig forhold til Unaoils leveranser». Dette økte kravet til aktsomhet, ifølge selskapet.

Klassekampen får opplyst at Kjell Inge Røkke ikke ønsker å la seg intervjue om Aker Kværners samarbeid med Unaoil.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus