Analytikere frykter konkursbølge i oljeservice

Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

24 av oljeserviceselskapene på Oslo Børs har hatt et kursfall på over 90 prosent. Analytikere venter en rekke konkurser framover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen har gått gjennom kursutviklingen av de 42 oljeserviceselskapene som inngår i energiindeksen på Oslo Børs. 24 av dem har hatt et kursfall på over 90 prosent siden toppen.

Flere analytikere avisen har snakket med peker på oljeprisfall og overkapasitet som årsaker til problemene. De forventer fortsatt tunge tider for oljeserviceselskapene, men ser også muligheter i bransjen.

– Mange skal gjennom restruktureringer, og noen vil gå konkurs. Samtidig er det nok også her aksjevinneren på fem års sikt befinner seg, sier forvalter i Storebrand Kapitalforvaltning, Hans Thrane Nielsen.

John Olaisen, analytiker i ABG Sundal Collier, svarer følgende på om han tør å investere i noen av selskapene som har falt med mer enn 90 prosent.

– Det er helt sikkert noen av dem som vil gå som en kule, mens mange vil gå konkurs.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus