Lagarde: – Et stykke unna gresk lånepakke

IMF-sjef Christine Lagarde. Foto: Jacky Naegelen / Reuters / NTB scanpix
IMF-sjef Christine Lagarde. Foto: Jacky Naegelen / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

IMF-sjef Christine Lagarde sier at pengefondet er «et godt stykke unna» i forhandlingene om Hellas neste lånepakke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forholdet mellom Hellas og Det internasjonale pengefondet (IMF) har kjølnet etter påstander om at fondet har ønsket et krisemøte for å presse grekerne til samtaler om landets reformer. IMF er skeptisk til Hellas' progresjon i reformarbeidet og har ikke godkjent den tredje lånepakken til landet.

– Min oppfatning av de pågående forhandlingene er at vi fortsatt er et godt stykke unna et helhetlig program som jeg kan legge fram for vårt styre, skriver Lagarde i et brev til Hellas' statsminister Alexis Tsipras.

– Jeg har ved flere anledninger understreket at vi bare kan støtte et troverdig program som er basert på realistiske estimater og som leverer i tråd med målsettingen om å sende Hellas i retning av solid vekst, fortsetter hun. Lagardes brev er et svar på et brev fra Tsipras, som har reagert sterkt på nye opplysninger fra WikiLeaks og krevd at IMF avklarer sin posisjon i forhandlingene.

– IMF fører sine forhandlinger i god tro, ikke gjennom trusler, og vi kommuniserer ikke gjennom lekkasjer, skriver Lagarde.

Hellas aksepterte i juli i fjor en krisepakke fra IMF på 86 milliarder euro for å unngå å havne utenfor eurosonen. Denne redningspakken kommer med en rekke strenge betingelser, slik som skattereform og lønnskutt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus