Dømt til fengsel for millionunderslag

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er i Stavanger tingrett dømt til to år og ni måneders fengsel for bedrageri og underslag av i alt 1,8 millioner kroner. Dommen blir anket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt omfatter dommen to grove underslag, ett grovt bedrageri, fjorten simple bedragerier og ett forsøk på simpelt bedrageri, melder TV 2.

I tillegg til å måtte betale tilbake pengene og sone i fengsel, er den 45 år gamle mannen fradømt retten til å drive selskaper eller være daglig leder i to år. I retten forklarte han at han brukte svært mye penger på å spille på hest.

– I hele perioden tiltalen gjelder, har tiltalte hatt et sterkt behov for penger til å spille på trav, eller til å dekke annet privat forbruk som har vært nedprioritert til fordel for travspill, heter det i dommen.

Forsvarer Svein Kjetil Svendsen ba retten ta hensyn til 45-åringens spilleavhengighet, men dette ble avvist. Han får derimot noe strafferabatt for å ha tilstått flere av forholdene i tiltalen.

– Han er fornøyd med at dommeren satte ned straffen, men synes fortsatt den er for streng. Vi kommer til å anke avgjørelsen, sier Svendsen til TV-kanalen.