Prisene steg etter meldingene om oljemøte i april

Oljeprisene steg i Asia torsdag som følge av onsdagens melding om det forestående møtet i Qatar mellom en rekke oljeproduserende land 17. april. Foto: Per Løchen / NTB scanpix
Oljeprisene steg i Asia torsdag som følge av onsdagens melding om det forestående møtet i Qatar mellom en rekke oljeproduserende land 17. april. Foto: Per Løchen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oljeprisene steg i Asia torsdag som følge av onsdagens melding om møtet mellom en rekke oljeproduserende land i Qatar i 17. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partene skal diskutere en mulig produksjonsfrys, ifølge regjeringen i Qatar.

– Dette blir en oppfølging av møtet som ble holdt mellom Qatar, Saudi-Arabia, Russland og Venezuela, sa den qatarske oljeministeren Mohammed Bin Saleh Al-Sada.

De fire landene foreslo den gang å fryse produksjonen på nivået fra januar, forutsatt at andre store oljeland gjorde det samme. Ifølge Al-Sada støttes initiativet nå av 15 land, som til sammen står for 73 prosent av verdens oljeproduksjon.

Nyheten sendte som ventet oljeprisen opp. Amerikansk lettolje steg med 1,7 prosent til noe over 39 dollar fatet, mens nordsjøoljen steg med 0,9 prosent til nær 41 dollar fatet. De to retningsgivende oljetypene endte dagen markert opp med henholdsvis 5,8 prosent og 4,1 prosent.

Analytikere tviler imidlertid på at økningen vil holde seg siden oljelagrene er fulle og det er uvisst hva utfallet av det forestående møtet blir.