Finansavisen om mobilbruk i utlandet:

– Telenor, Telia og Phonera flår deg i utlandet

VÆR FORSIKTIG: Telenor-sjef Sigve Brekke trenger det neppe - men du bør være obs på regningen store teleselskaper sender til deg etter utenlandsturen.
VÆR FORSIKTIG: Telenor-sjef Sigve Brekke trenger det neppe - men du bør være obs på regningen store teleselskaper sender til deg etter utenlandsturen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mobilselskaper tar fire ganger så mye av deg, som det koster dem for mobilbruk i utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en gjennomgang Finansavisen har gjort.

Verst flår teleselskapene kundene på mobildata, der de betaler 400 millioner kroner for mobiltrafikk som selges til deg og meg for 1,6 milliarder kroner, har avisa funnet.

Sjokkprisene gjelder vel og merke utenfor EU- og EØS-området. Der har EU innført begrensninger på teleselskapenes mulighet til å flå sine kunder ved «roaming» som det heter, når utenlandske mobiler brukes i et land.

Les: Nye regler forbyr dyr roaming i EU og Norge

Et regneeksempel Finansavisen har brukt, er 1000 megabyte datatrafikk via mobilen i Dubai eller India. Det kommer på 48.000 kroner begge steder hos Telenor, enda Telenor er godt representert med eget selskap i India.

En tilsvarende telefonbruk i India tar OneCall 99.000 kroner for.

Finansavisen har samarbeidet med selskapet Mobito om undersøkelsene.

Mobito presenterer også en undersøkelse som viser at mobilselskaper i Sverige «stjeler» 1,2 milliarder kroner fra sine kunder. Dette skjer ved at operatørene uten kompensasjon tar tilbake den datamengden som kundene rettmessig har betalt for, men ikke brukt opp i løpet av en måned.

Les også: Bare to prosent legger vekk mobilen på ferie

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter tilhører ABC Startsiden, som eies av Telenor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus