Norsk investortap på spansk solpark

Jens Arne Svartedal er en av investorene som har tapt store penger på solprosjektet. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix
Jens Arne Svartedal er en av investorene som har tapt store penger på solprosjektet. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jens Ulltveit-Moe, to skistjerner og andre norske investorer kan ha tapt 130 millioner kroner på solsatsing i Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg fikk fort en følelse av at dette var skikkelig «monkey business», sier langrennsløper Jens Arne Svartedal til Dagens Næringsliv.

Fra 2006 investerte en gruppe norske investorer, deriblant Jens Ulltveit-Moe, Agder Energi og de tidligere langrennsløperne Jens Arne Svartedal (40) og Håvard Bjerkeli (38), til sammen rundt 130 millioner kroner i solselskapet Barahonda Investors.

Selskapets solpark skulle etter planen bygges på en 300 mål stor tomt i Murcia-regionen sørøst i Spania. Planlagt investeringsramme var rundt 600 millioner kroner, hvorav rundt 130 millioner kom fra norske investorer.

Les også: Ulltveit-Moe hevder han ble lurt

Den spanske initiativtakeren Carlos Torregrosa tømte selskapskontoen for 47 millioner kroner og stakk av med pengene, ifølge styreleder Bjarne Hammer i Barahonda Investors. Det norske styret har anmeldt Torregrosa for økonomisk kriminalitet og krever å få tilbakebetalt 130 millioner kroner. De forfølger også saken overfor den spanske banken og krever beløpet tilbakeført.

Carlos Torregrosa skriver i en epost til avisa at beskyldningene mot ham er «falske, ufullstendige og ondsinnede».

Les også: Ulltveit-Moe: Halve CO2-kuttet kan tas innenlands

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus