Ap-forslag om å finansiere barnehage med studieavgift

– Vi bør bruke mer penger «nederst» i utdanningssystemet om vi skal gi flest mulig muligheter til skole, utdanning og arbeid, sier Tone Tellevik Dahl. Arkivfoto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
– Vi bør bruke mer penger «nederst» i utdanningssystemet om vi skal gi flest mulig muligheter til skole, utdanning og arbeid, sier Tone Tellevik Dahl. Arkivfoto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tone Tellevik Dahl (Ap) vil få med seg partiets landsmøte på en reform som på sikt innebærer gratis barnehage. Hun mener en mulig finansieringskilde er studieavgift på høyere utdanning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg peker hun på avvikling av kontantstøtten som en måte å finansiere gratis barnehageplass på, skriver VG.

Dahl – som er Oslos byråd for oppvekst og kunnskap – vil foreslå dette på Oslo Aps årsmøte, og på partiets landsmøte neste år.

– Vi bør bruke mer penger «nederst» i utdanningssystemet om vi skal gi flest mulig muligheter til skole, utdanning og arbeid. I dag er det sånn at de med dårligst forutsetninger, og som aldri lykkes i utdanningssystemet, subsidierer de som har de beste forutsetningene. Det bør være motsatt. Da kan vi oppnå sosial utjevning. Avgift i høyere utdanning vil kanskje også bidra til mer bevisste valg og økt gjennomføring, sier Tone Tellevik Dahl.