Baksaas langer ut mot Vimpelcoms kontrollrutiner

Jon Fredrik Baksaas er svært skuffet over Vimpelcoms opptreden. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Jon Fredrik Baksaas er svært skuffet over Vimpelcoms opptreden. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, som selv satt fire år i Vimpelcoms styre, går hardt ut mot mobilselskapets interne kontrollrutiner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Baksaas er nådeløs i sin omtale av det delvis Telenor-eide selskapet, som i forrige uke innrømmet korrupsjon og inngikk milliardforlik med amerikanske og nederlandske myndigheter.

– Det er svært alvorlig at det nå viser seg at Vimpelcom via forliket med etterforskende myndigheter har erkjent korrupsjon. Og det på tross av forsikringer om at inngangen og videre oppbygning av tilstedeværelse i Usbekistan ble foretatt i henhold til amerikansk antikorrupsjonslovgivning. Dette demonstrerer at Vimpelcoms rutiner og praksis overhodet ikke har vært gode nok underveis, skriver Baksaas i en sms til Dagens Næringsliv.

Les også: Baksaas langer ut mot Vimpelcoms kontrollrutiner

Han var konsernsjef i Telenor, som er deleier i Vimpelcom, fra 2002 til juni i fjor. Med unntak av noen måneder midt i 2011 var han også styremedlem i Vimpelcom fra 2010 til 2014.

Dagens konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke, har innrømmet at Telenor kunne fulgt opp eierskapet i Vimpelcom bedre. DN spør Baksaas om han og andre medlemmer i Vimpelcom-styret kunne fulgt opp kontrollen og rutinene i selskapet bedre, og får følgende svar:

– I min periode som styremedlem i Vimpelcom gjorde jeg det jeg kunne, og jeg tok det ansvaret som følger av rollen som styremedlem.

Les også: Kolberg: – Merkelig av Baksaas

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenor-konsernet.

Personvernpolicy