NHO-topp varsler konflikt med LO om pensjonskrav

Stein Lier-Hansen i Norsk Industri. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Stein Lier-Hansen i Norsk Industri. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det blir konflikt i årets lønnsoppgjør dersom LO står på to av hovedkravene om pensjon fra representantskapsmøtet, varsler lederen i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ja, jeg synes ikke det er nødvendig å signalisere noe annet: Det blir konflikt i årets hovedoppgjør hvis LO står på at tjenestepensjon skal tariffestes og hvis de står på at tjenestepensjonen skal organiseres i «brede kollektive ordninger», som de vedtok tirsdag, sier Lier-Hansen til VG.

Les også: Pensjonssmell for LO-Gerd

Flertallet i LOs representantskap trosset både LO-lederen og det mektige Fellesforbundet og fikk på plass det omstridte tillegget i formuleringene om pensjon.

– Det er totalt uaktuelt for oss å være med på at vi skal bestemme hvor folk skal plassere pensjonskontoen sin. LO kan godt lage sitt eget pensjonsfond, men det må konkurrere med alle andre fond og pensjonsplasseringsordninger, sier Norsk Industri-lederen.

Han tar forbehold om at han ennå ikke har fått sin forhandlingsinstruks fra representantskapet i NHO.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus