Økonomieksperten:Disse forsikringene kan du droppe

Hallgeir Kvadsheim er økonom og har bred erfaring i å gi gode råd. Her får du hans forsikringstips
Hallgeir Kvadsheim er økonom og har bred erfaring i å gi gode råd. Her får du hans forsikringstips

Men disse forsikringene bør du ha:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kommersielt samarbeid med Tjenestetorget

Du kan ikke forsikre deg mot alt i livet. Det vil bli veldig dyrt. Vi har samlet en oversikt over hvilke forsikringer du må ha, hvilke du bør ha og hvilke du kan droppe.

Hallgeir Kvadsheim er ekspert på privatøkonomi og økonomisk rådgiver i Tjenestetorget. Dette er Hallgeir sine generelle råd og tips om forsikring.

Betaler du for mye? Beregn din forsikring på Tjenestetorget.

Forsikringene du må ha

Ansvarsforsikring bil: Denne forsikringen er obligatorisk for alle bileiere. Den dekker skader du påfører andre i trafikken og personskader på fører og passasjer. Skader på egen bil må du betale selv.

Uføreforsikring sykdom: Hvis du blir varig ufør risikerer du en dramatisk inntektsnedgang. Jo mer du tjener, jo større blir nedgangen. Hvor høy uføreforsikring du må ha avhenger av nåværende inntekt, familiesituasjon og gjeld.

Boligforsikring og innboforsikring: En god boligforsikring er en av de viktigste forsikringene du kan ha. En brann eller store vannskader kan forårsake regninger på over en million. Innboforsikring erstatter møbler, klær og annet innbo ved vannskader, brannskader, naturskade og tyveri. Hvis du bor i en leilighet i et sameie eller borettslag, har dere som regel en felles bygningsforsikring som dekker det utvendige.

Få tilbud på forsikringer her

Forsikringene du bør ha

Reiseforsikring: Gå for en helårs reiseforsikring og dropp reiseforsikringene som tilbys av fly- eller reiseselskapene da de kun gjelder for den ene turen og er relativt dyre. Da er du forsikret på hytteturer, weekendturer til København og sommerferien i Syden.

Bilforsikring: Du kan spare flere tusenlapper på å velge delkasko fremfor fullkasko. Fullkasko bør du droppe dersom bilden din har en lavere verdi enn 100 000 kroner.

Eierskifteforsikring: De fleste som selger egen bolig, bør tegne en eierskifteforsikring. Den skal sikre deg mot økonomiske krav som kan komme fra de som kjøpte boligen din. En del boligkjøpere klager på småting. Med en slik forsikring slipper du å sette deg inn i jussen og komme med motargumenter, bare henvis dem til forsikringsselskapet.

Barneforsikring: Barneforsikring gir erstatning ved invaliditet grunnet både ulykke og sykdom. Du kan også få noen forsikringer som dekker uførhet.

Boligkjøperforsikring: Forsikringen kan spare deg for både tid og penger hvis det skulle vise seg å være feil eller mangler med boligen du har kjøpt. Du vil kunne få hjelp til å vurdere saken og eventuelt ta den videre. Selger har som regel skaffet seg en eierskifteforsikring, og med boligkjøperforsikring står du like trygt.

Les også: Gjør et kupp på varmepumpe

Disse forsikringene kan du droppe

Kjøpsforsikring: Du får ofte tilbud om kjøpsforsikring når du kjøper mobiltelefon, PC eller lignende. Selv om månedskostnaden er lav kan det bli dyrt over tid. Det kan være at innboforsikringen allerede dekker dette. I tillegg har du lovfestet rett til reklamasjon og kjøpsgaranti fra produsenten. Enkelte kredittkort har også ofte en kjøpsforsikring hvis du betaler med kortet.

Uflaksforsikring: Uflaksforsikringer er ofte veldig dyre og disse forsikringene dekker småting du fint kan klare å erstatte selv. Det koster ikke så mye å erstatte en ring eller mobil hvis disse skulle bli borte.

Få tilbud på forsikringer her