Varg-feltet i Nordsjøen stenges

Det spanske oljeselskapet Repsol vil stenge ned Varg-feltet i Nordsjøen. Bildet er fra selskapets hovedkontor i Madrid. Foto: Susana Vera / Reuters / NTB scanpix
Det spanske oljeselskapet Repsol vil stenge ned Varg-feltet i Nordsjøen. Bildet er fra selskapets hovedkontor i Madrid. Foto: Susana Vera / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oljeselskapet Repsol vil stenge ned Varg-feltet i Nordsjøen. Produksjonen på feltet har gått med tap siden august i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Produksjonsfartøyet Petrojarl Varg skal etter planen forlate feltet 1. august i år, skriver Offshore.no.

– Produksjonen på Varg-feltet faller gradvis, og resultatene den siste tiden viser at feltet ikke lenger kan drives økonomisk. Vi har derfor valgt å avslutte avtalen om innleie av produksjonsskipet. Oljeprisen er naturlig nok en del av dette bildet, sier pressekontakt Grethe Elise Foldnes i Repsol Norge.

Les også: Skandaleplattform i Nordsjøen blir ikke fjernet ennå

Varg-feltet, som ligger sør for Sleipner i den midtre delen av Nordsjøen, er bygd ut med produksjonsskipet Petrojarl Varg. Produksjon på Varg startet i desember 1998, og feltet har produsert nesten 100 millioner fat olje.

Det er fortsatt 8,5 millioner fat olje igjen, og planen var å fortsette produksjonen til 2021, men da må det bores nye brønner, noe som ikke er lønnsomt.

Personvernpolicy