Arverekord i Kristen-Norge

Frelsesarmeen fikk inn 137 millioner kroner i testamentariske gaver fra dødsbo i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Frelsesarmeen fikk inn 137 millioner kroner i testamentariske gaver fra dødsbo i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Aktørene i Kristen-Norge har aldri fått så mye i testamentariske gaver som i fjor. Økningen var på 15 millioner kroner fra 2014, skriver Dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen har hentet inn foreløpige tall over dødsbo fra tolv kristne organisasjoner og kirkesamfunn. De viser at det kom inn totalt 226 millioner kroner i testamentariske gaver i 2015, noe som er ny rekord for ett år.

– Det er overraskende at det kommer inn så mye til kristne organisasjoner, og at dette er en økende trend, sier økonomiprofessor Ola H. Grytten ved Norges Handelshøyskole til Dagen.

– Dette er også et tegn på at folk har tillit til mange kristne organisasjoner og føler seg trygge ved å gi pengene til dem. Samtidig vet vi at folks formuer er økende, legger han til.

Fortsatt er det Frelsesarmeen som får klart mest av arven, men de 137 millioner kronene organisasjonen fikk i fjor, var 9 millioner mindre enn i 2014. Størst økning hadde Norsk Luthers Misjonssamband – fra 22,2 til 33,6 millioner – og Det Norske Misjonsselskap – fra 20 til 31,3 millioner.

Personvernpolicy