Flere frykter å bli arbeidsledige

Flere er bekymret for å bli arbeidsledige.
Flere er bekymret for å bli arbeidsledige. Foto: COLOURBOX

En analyse som YS-forbundet Negotia har foretatt, viser at frykten for å bli arbeidsledig aldri har vært så stor som den er nå. Frykten er høyere i Norge enn ellers i Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

YS' Arbeidslivsbarometer har de siste seks årene rapportert om tilstanden i norsk arbeidsliv, og arbeidstakerorganisasjonen Negotia har foretatt en dybdeanalyse av tallene fra arbeidslivsbarometeret i 2015 der de avdekket en rekordhøy frykt for å miste jobben blant norske arbeidstakere.

Resultatene fra denne analysen er deretter sammenlignet med tilsvarende analyser utført av Det europeiske kontoret for bedring av arbeids- og levevilkår (Eurofond) i Dublin.

Les også: SV foreslår stopp i arbeidsinnvandringen

Hele 41,9 prosent av mannlige arbeidstakere og 34,3 prosent av kvinnelige opplyser at de er bekymret for å bli arbeidsledig. Det er en økning på henholdsvis 5,5 og 4,0 prosentpoeng fra 2014.

Tilsvarende blant menn og kvinner i EU-landene er 16 prosent.

– Noe av det som nå er interessant når vi bruker Arbeidslivsbarometeret, er at vi kan måle endringer over tid når vi ser på tilstanden i norsk arbeidsliv. Normalt er det små utslag fra år til annet. Utviklingen vi ser når det gjelder frykten for å miste jobben sin, er derfor spesiell, sier Arnfinn Korsmo, leder i Negotia.

Les også: Regjeringen setter av 2,5 milliarder til arbeidsledige

– I den tiden disse målingene har vært utført, har vi aldri sett så stor uro i arbeidslivet, fortsetter han.

Negotia frykter også at det er store mørketall på den faktiske arbeidsledigheten, og at tallene egentlig burde være høyere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus