Siv Jensen vil effektivisere offentlig sektor

Finansminister Siv Jensen vil ikke gå inn på 2017-budsjettet, men mener at offentlig sektor må effektiviseres. Bildet er fra NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen vil ikke gå inn på 2017-budsjettet, men mener at offentlig sektor må effektiviseres. Bildet er fra NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finansminister Siv Jensen (Frp) mener at det er altfor tidlig å snakke om 2017-budsjettet, men sier at offentlig sektor må bli mer effektiv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med lave oljepriser og ekstra utgifter på grunn av flyktningkrisen blir arbeidet med 2017-budsjettet krevende for finansminister Siv Jensen, skriver Dagbladet.

– Det betyr at vi ikke kan prioritere mye vi ellers ville satset på. Derfor må vi satse på det som skaper vekst: skatt, utdanning, forskning og infrastruktur. Vi må få på plass en skattereform som stimulerer til investeringer, sier Jensen.

Les også: – Anundsen vil vite hvor høyesterettskandidater står rettspolitisk

Hun mener også at offentlig sektor må bli mer effektiv.

– Vi kan ikke fortsette å bevilge penger til alt. Hvis vi klarer å begrense pengebruken i offentlig sektor, blir det mer velferd, sier Jensen, og legger til at kommunereform og billigere kommunesektor er del av effektiviseringen landet skal gjennom.

Les også: Frp-er ber Høyre holde fingrene vekk fra Statoil-fatet

Hun minner om at oljeprisen var på et like lavt nivå i 2004, men at det er behov for omstilling. Det er likevel ingen krise, hevder hun.