Se hvor boligprisene steg mest i 2015

Boligprisene i Oslo og Bærum har økt med 9,2 prosent på ett år. Det kommer frem i den ferske boligprisindeksen fra SSB.
Boligprisene i Oslo og Bærum har økt med 9,2 prosent på ett år. Det kommer frem i den ferske boligprisindeksen fra SSB. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boligprisene i 2015 var 6,1 prosent høyere på landsbasis enn året før. Det kommer frem i boligindeksen for fjerde kvartal i 2015, utført av Statistisk sentralbyrå (SSB) 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statistisk sentralbyrå (SSB) publiserte onsdag sin boligprisindeks for fjerde kvartal i 2015. Fra 3. til 4. kvartal 2015 var det blokkleiligheter som hadde den største prisveksten. Blokkleiligheter steg i denne perioden med 1,8 prosent, mens småhus kun hadde en stigning på 0,8 prosent. Prisene for eneboliger forble uendret.

Sterkest økning i Oslo og Bærum

I de sesongbaserte tallene kommer det fram at boligprisene steg med 0,6 prosent på landsbasis. Prisøkningen har vært sterkest i Oslo og Bærum. Her har boligprisene hatt en økning på 2,0 prosent. I løpet av ett år har prisøkningen i dette området vært på hele 9,2 prosent. Det er den sterkeste veksten i landet.

Les også: Ingen tør kjøpe huset fra «Nattsvermeren»

— Oslo er mindre påvirket av konjunktursituasjonen

I et intervju med E24 sier forsker ved SSB, Torbjørn Eika, at han forventet en lavere boligprisvekst i 2015 grunnet den generelle konjunktursituasjonen i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

— Vi ser at steder med mye oljerelatert virksomhet har hatt en svakere prisutvikling, sier han til nettstedet.

Han legger til at Oslo er et av flere områder i Norge som i mindre grad har blitt påvirket av oljebremsen. I Stavanger har det derimot vært en nedgang i boligpriser i hele 2015. Her har boligprisene sunket med 8,1 prosent siden 4. kvartal 2014.

Les også: — Boligprisene vil i 2016 stige, men langt mindre enn i fjor

Avtakende vekst i boligjeld

De viktigste fordelene ved å kjøpe ny bolig