BP kutter 4.000 ansatte – Norge blir rammet

BPs avgjørelse kommer som en følge av de lave oljeprisene.
BPs avgjørelse kommer som en følge av de lave oljeprisene. Foto: Russell Cheyne / Reuters

Britiske BP skal kvitte seg med 4.000 ansatte på verdensbasis. Kuttene vil ifølge BP Norge også ramme ansatte i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er riktig at BP har kunngjort disse kuttene i dag. Det vil ta tid før vi vet konsekvensene av dette for BP i Norge, men det er vel riktig å si at vi kan vente en betydelig reduksjon også her, sier Jan Erik Geirmo, pressetalsmann for BP Norge, til E24.

Av de 4.000 ansatte som skal bort, er 600 jobber både onshore og offshore i Nordsjøregionen i Storbritannia, opplyser BP til Stavanger Aftenblad.

Ifølge Sky News skal Nordsjø-kuttene skje innen utgangen av 2017, og de omfatter både faste ansatte og innleide. Avgjørelsen kommer som en følge av de lave oljeprisene, en situasjon som ikke ser ut til å bedres med det første.

– Vi har lenge gjort grep for å få en riktig kostnadsbase, med forenklinger og effektivisering. Men med stadig fallende oljepriser må vi, og alle andre i bransjen, ta større grep, sier Geirmo.

Analyse: Noen jubler for oljeprisens stup

Hovedtillitsvalgt Ørjan Holstad sier at det ikke kommer som noen overraskelse at det kommer store kutt. Han understreker at det ikke er 4.000 BP-stillinger som kuttes, men en kombinasjon av innleide kontraktører og fast personell.

– Vi har fått beskjed at vi får vite mer i slutten av januar, sier Holstad – som ikke vil gå nærmere inn på hvor mange kutt han forventer at skal komme i Norge.

Les også: – Kuttene i olje- og gassbransjen er varige

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus