Frp-er ber Høyre holde fingrene vekk fra Statoil-fatet

Frps Øyvind Korsberg mener det er viktig at det er god avstand mellom stortingsrepresentanter og Statoils utbyttepolitikk Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Frps Øyvind Korsberg mener det er viktig at det er god avstand mellom stortingsrepresentanter og Statoils utbyttepolitikk Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fremskrittspartiets Øyvind Korsberg reagerer på høyrepolitikeres kritikk mot Statoils utbyttepolitikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Når sentrale politikere går ut, vil jo det fanges opp i markedet, det er ganske åpenbart. Det kan slå ut på aksjekursen, sier Korsberg, næringspolitisk talsperson for Fremskrittspartiet, til Dagens Næringsliv.

I et intervju med avisen mandag, tar parlamentarisk nestleder i Høyre, Nikolai Astrup, og partiets energipolitiske talsperson Tina Bru til orde for at Statoil bør utbetale lavere utbytte til eierne i en tid der 5.000 ansatte sies opp.

Korsberg viser til at de to, i likhet med ham selv, representerer et parti med regjeringsmakt, og at uttalelsene dermed kan få stor betydning i markedet. Staten eier 67 prosent av Statoil.

Les også: Statoil betalte til senter som trolig ikke er bygget

– Når man er stortingspolitiker og sitter i posisjon er det klart det får stor betydning det en stortingsrepresentant mener. Statoil-aksjen øker ikke akkurat, sier Korsberg og viser til at kursen på Statoil-aksjen falt 4 prosent mandag morgen.

Les også: Statoil-sjefen freder aksjonærutbyttet i krisen

– Jeg tror det er en fordel også i fremtiden at styrende organer i Statoil bestemmer utbyttepolitikken og at det er god avstand mellom stortingsrepresentanter og utbytte når det gjelder Statoil, sier Korsberg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus