Lottofeber i Spania – pott på 21 milliarder kroner

Julelotteriet El Gordo gir håp til millioner av spanjoler om at de kan være én av heldige som kan få livene deres totalforandret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tradisjonsrike julelotteriet El Gordo, oversatt til «den feite» på norsk, skaper nå forventninger og entusiasme i Spania. Lotteriet, som har blitt holdt hvert år siden 1812, har om lag 21 milliarder kroner til sammen i premiepotten.

– Livet ville blitt enklere. Jeg er arbeidsledig, det ville vært bra. Men det er ikke det viktigste i livet. Jeg er her for å se trekningen som er god underholdning, sier Ramona Cabezas til Reuters.

Les også: Spansk landsby vant fem milliarder

Julelotteriet er betraktet som verdens største lotteri. Ifølge NTB koster hvert lodd rundt 1900 norske kroner. Mange går sammen for å kjøpe ett lodd på deling. Rundt tretti prosent av den spanske befolkningen er med i lotteriet. Flere tusen vinnere skal dele potten og trekningen kan ta hele fem timer.

Les også: Ble lotteri-mil­li­ar­dær – pen­sjo­nerte seg umid­del­bart

– Det var en fantastisk følelse, alle burde få oppleve den. Du aner ikke før du faktisk vinner, sier den tidligere vinneren Piedad Romero.

Ifølge nettstedet til arrangøren er årets hovedpremie på omtrent 38 millioner kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus