Oslofolk kan få 5.000 kroner til kjøp av elsykkel

Med en elsykkel har du god kontroll over fart, antall tilbakelagte kilometer og hvor langt det er igjen til batteriet er tomt. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)
Med en elsykkel har du god kontroll over fart, antall tilbakelagte kilometer og hvor langt det er igjen til batteriet er tomt. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix) Foto: NTB scanpix

Fra nyttår kan Oslos borgere søke om inntil 5.000 kroner i støtte for å kjøpe elsykkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det rødgrønne byrådet lovet støtte for å få flere til å velge sykkel framfor bil da samarbeidserklæringen ble lagt fram i høst. Nå er det satt av 4 millioner kroner hvor folk kan søke om 20 prosent støtte og inntil 5.000 kroner for å kjøpe elsykkel.

Les også: Rasmus Hansson: – Urealistisk, men nødvendig avtale

– Elsykkel er et godt og fremtidsrettet alternativ til bilen. Det gjelder også for barnefamilier som skal hente og levere i barnehagen, fordi man kan ha vogn bak til barna. Vi ønsker å gi en ekstra dytt for å få fart på el-sykkelsalget, sier Lan Marie Nguyen Berg, byråd for miljø og samferdsel til Aftenposten.

Hun lover at potten på 4 millioner kroner vil bli utvidet dersom interessen for ordningen skulle ta av. Sykkelbransjen anslår at det vil bli solgt opp mot 4.000 elsykler i Oslo år, en dobling fra 2014.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus