Politiet fant en halv million hos sosialklient

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

En sjubarnsfar er i Senja tingrett dømt til 36 dagers fengsel for grovt trygdebedrageri. Mannen hadde godt med penger, men fikk likevel sosialhjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ransaket i januar 2014 parets hjem i forbindelse med etterforskningen av en annen straffesak da de kom over 470.000 kroner i kontanter. Pengene var stablet i et skatoll i parets soverom.

Kona, som er dømt for medvirkning, er dømt til betinget fengsel i 36 dager med en prøvetid på to år, skriver Troms Folkeblad.

I en periode fra mars 2010 til januar 2013 søkte paret om supplerende stønad til livsopphold 25 ganger. Sosialstønaden ble innvilget 17 ganger, og utgjorde samlet en sum på nesten 145.000 kroner. Paret må betale tilbake vel 132.000 kroner.

I retten forklarte mannen, som er norsk statsborger men som opprinnelig kommer fra Afghanistan, at han ikke kjente til reglene for sosialhjelp.

I Senja tingrett forklarte mannen at pengene tilhørte hans sju barn, som sparte penger sammen for å kunne kjøpe hus. Til politiet like etter ransakingen forklarte han at de ikke hadde penger i banken fordi familien da ikke kunne få sosialhjelp.

I dommen pekes det på at trygdebedrageri i et samfunnsperspektiv anses som en så alvorlig form for kriminalitet at allmennpreventive hensyn skal tillegges særlig stor vekt. I formildende retning la retten lagt vekt på at saken hadde svært lang liggetid hos politiet.

Personvernpolicy