Meny

Ap lover skattekutt for bedrifter

Ap-leder Jonas Gahr Støre.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En snau uke før regjeringen legger fram sitt forslag til skattereform, lover Arbeiderpartiet at skatten skal ned for norske bedrifter.

Ap håper regjeringen inviterer til forlik og ikke kommer med en konkluderende melding, sier skattepolitisk talsperson Truls Wickholm til Klassekampen. Selv om LO-økonom Stein Reegård mener det kan være lurt å avvente et eventuelt skattekutt for bedrifter, er Wickholm klar for å kutte.

– Vi har ingen problemer med å redusere selskapsskatten. Vi gjorde det senest i 2013 som en del av vår vekstpakke. For oss har utgangspunktet vært at regnestykket skal gå opp, for at staten skal få inn nok penger, forklarer Wickholm.

Ifølge avisen er det stor uenighet innad i Ap om hvilken linje partiet skal legge seg på i skattepolitikken fram mot valgåret 2017. Noen advarer mot å gå til valg på økte skatter, mens andre vil at partiet skal gå offensivt inn for et mer rettferdig og omfordelende skattesystem.

Selv med et bredt forlik om nytt skattesystem, ser ikke Wickholm bort fra at satsene kan justeres ved en senere anledning.

– Man kan heve skattene innenfor samme system. Vi ønsker å bidra til en skattereform som øker effektiviteten i norsk økonomi. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus