Rentekutt øker Norske Skogs gjeld med 200 millioner

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Norske Skogs gjeld steg med 200 millioner kroner da Norges Bank kuttet renten torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rentekuttet førte til en svekket norsk krone, og papirprodusenten har gjelden i euro og dollar. I minuttene etter rentekuttet økte selskapet gjeld med rundt 200 millioner kroner sammenlignet med dagen før, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Tidenes laveste rente kan bli kuttet på nytt

Siden utgangen av andre kvartal har selskapets gjeld økt med cirka 650 millioner kroner.

Ifølge Dagens Næringsliv har flere utenlandske obligasjonseiere den siste tiden vært bekymret for Norske Skogs gjeld. I oktober forfaller 300 millioner kroner i gjeld, mens 1 milliard kroner forfaller i juni 2016. Obligasjonseierne har engasjert flere rådgivere som er i dialog med Norske Skog om hvordan gjelden kan håndteres, skrev avisen tidligere denne uken.

Les også: Over 300.000 tåler ikke renteøkning

Personvernpolicy