Meglere advarer unge boligkjøpere

Illustrasjonsfoto: Krister Sørbø / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Krister Sørbø / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eiendomsmeglerforbundet frykter at det siste rentekuttet vil gjøre et hett boligmarked enda hetere. De advarer unge boligkjøpere mot å ta seg vann over hodet og ta opp gjeld til over pipa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De store bankene fulgte raskt etter da Norges Bank satte ned styringsrenten. Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) mener renten burde blitt stående og frykter enda større boligoptimisme, særlig i Oslo, melder NRK.

– Styringsrenten har en svært sterk effekt på boligmarkedet. Nå frykter vi at folk vil gå enda lenger i budrunder og presse prisene opp ytterligere, sier NEF-leder Carl O. Geving. Han slår kaldt vann i blodet på dem som kunne tenkes å gå for drømmeboligen på første forsøk.

Les også: Nordea først med rentekutt – DNB kutter mest

– Ikke gjør det med en gang du skal etablere deg. Ta heller det nest beste; aksepter litt lengre reisevei og litt lavere standard for å unngå å kjøpe for dyrt, er rådet fra Geving.

Også Forbrukerrådet vil legge en demper på optimismen i boligmarkedet og viser til at arbeidsmarkedet kan bli langt tøffere fremover.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tidenes laveste rente kan bli kuttet på nytt

– Det er tap av inntekt som er det største spøkelset akkurat nå. Arbeidsledigheten skal stige, sier daglig leder for Finansportalen til Forbrukerrådet, Elisabeth Realfsen, og minner om at det er de unge som er mest utsatt.

– Er du ung, er du kanskje den siste som ble ansatt og den første som må gå.

Les også: Over halvparten bruker boliglånet på annet enn boligformål