Laserklinikk må betale 400.000 for ulovlig markedsføring

Laserklinikken Anne Harila UK og innehaveren får 400.000 kroner i tvangsmulkt for ikke å ha fulgt opp Markedsrådets vedtak om å endre markedsføringen av sine behandlinger.

Forbrukerombud Gry Nergård.
Forbrukerombud Gry Nergård. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klinikken får en tvangsmulkt på 300.000 kroner, mens innehaver Anne Harila får en personlig tvangsmulkt på 100.000 kroner, opplyser Forbrukerombudet.

– Det er alvorlig og svært beklagelig at Harila fortsatt bryter loven etter at hun har blitt pålagt å stanse markedsføringen, sier forbrukerombud Gry Nergård.

Ifølge alternativloven skal det kun gis en nøktern og saklig beskrivelse av virksomheten, og det skal ikke hevdes at behandlingsformer har virkning mot konkrete sykdommer eller lidelser. I desember 2014 fattet Markedsrådet vedtak om å forby klinikken å bruke formuleringer som; «Brannskader behandles med fraksjonell laser, dette er en behandlingsform som tilbys av oss» og «Laser er brukt i mere enn 30 år mot pollenallergi, og har ingen bivirkninger».

– Det er ikke en påstand så lenge du kan vise til vitenskap, sier Harila til NRK. Hun vil gå til sak mot Forbrukerombudet for å slippe boten.

Harila holder til i Sandvika i Bærum, men har startet tre andre klinikker i Norge.