Funn av gass i Middelhavet utenfor Egypt

Den italienske oljegiganten Eni opplyser at de har gjort oppdagelser av gass i Middelhavet som de hevder kan være et av verdens største gassfunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge selskapet dekker funnet et område på 100 kvadratmeter og ligger på 1.450 meters dyp. Feltet er anslått å tilsvare 5,5 milliarder fat, opplyser Eni som mener at Zohr – som feltet heter – kan være et av verdens største funn av naturgass.

– Dette funnet vil endre scenarioet for Egypts energibehov, sier toppsjefen i Eni, Claudio Descalzi.

Eni, som allerede har sikret seg alle konsesjoner i området, er det største oljeselskapet i Afrika. Selskapet har de siste årene gjort andre større gassfunn i Middelhavet, blant annet i Israels del av havområdet.