Meny

Solberg ber arbeidsledige om å se framover

Solberg skjønner at folk er bekymret over økende ledighet, men sier det blir behov for alle i framtiden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) ber de mange som i disse tider mister jobben, om ikke å miste motet. Se framover, det blir behov for flere jobber, sier hun.

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) er ledigheten på 4,5 prosent. NAVs tall viser at 3,1 prosent er registrert arbeidsledige. Forskjellige beregningsmodeller forklarer forskjellen, men både SSB og Nav viser til at ledigheten øker. Fredag besøkte Solberg bedrifter i olje- og gassbransjen som nå må si opp folk, skriver Dagbladet.

Les også: Jonas vil se Ernas ledighetsprognose

– Jeg er bekymret for hver enkelt familie som opplever usikkerhet rundt hvor inntektene skal komme fra. Samtidig mener jeg Norge har gode forutsetninger for å bygge et bedre næringsliv framover. Det er behov for alle, men det kan ta litt tid. Mitt viktigste budskap nå er: Ikke mist motet. Selv om det kan ta litt tid å finne ny jobb, har vi behov for alle. Vi må ha flere i jobb i framtiden, så se etter nye muligheter, oppfordrer statsministeren.

Hun lover i forbindelse med statsbudsjettet for neste år tiltak for å opprettholde aktiviteten i kriserammede bransjer, som verftsindustrien. 

Les også: Ledigheten øker, men bare i vest

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus