Seks av ti jobber lyses ikke ut

– Arbeidsmiljøloven beskytter dem som er i jobb, men bidrar også til at mange bedrifter er engstelige for å ansette feil, sier administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service gen Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
– Arbeidsmiljøloven beskytter dem som er i jobb, men bidrar også til at mange bedrifter er engstelige for å ansette feil, sier administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service gen Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Oddsene er lave for å få jobb i Norge uten nettverk og kontakter. Det går særlig utover innvandrere, påpeker arbeidsgiverorganisasjonen NHO Service.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Arbeidsmiljøloven beskytter dem som er i jobb, men bidrar også til at mange bedrifter er engstelige for å ansette feil. Derfor søker mange etter nye ansatte i miljøer og blant kontakter de kjenner godt fra før, sier administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service til NTB.

Å få jobb uten å kjenne noen er meget vanskelig i Norge, som ifølge arbeidsgiverorganisasjonen er et av de mest nettverksbaserte land i verden. Over 60 prosent av alle ledige jobber i Norge blir aldri utlyst, men fordeles mellom venner og kjente.

Les også: Industrien sparer 800 millioner, kommunene taper 22 milliarder på sykefravær

– Vanskeligere

I Arendal mandag presenterer organisasjonen en bok som dokumenterer innvandreres møte med Norge og norsk arbeidsliv.

– Boka er skrevet for å løfte fram rollemodeller og stimulere til at flere innvandrere gjør karriere. Å komme på innsiden å gjøre karriere er mye vanskeligere for en innvandrer enn det er for nordmenn flest, sier bokas forfatter Baard Fiksdal, til daglig informasjonssjef i NHO Service.

Han har fått høre en rekke sterke historier i arbeidet med boka. Det fortelles om mobbing, vold og trusler, om å vokse opp med foreldre som er analfabeter, om å bli nektet skolegang.

– De som lykkes har gjerne et ekstra gir som de kan sette inn, sier Fiksdal.

Treningsarena

Mange som kommer til Norge har vanskeligheter med å finne seg et arbeid som er relevant for den utdannelse og erfaring de har med seg. Furulund mener mange gjør lurt i å starte innenfor de bransjer han selv representerer, som et vikarbyrå eller et renholdsfirma.

– Renholdsbransjen er en stor integreringsmotor og en god treningsarena for dem som ønsker å beherske norsk arbeidsliv og knekke de sosiale kodene på arbeidsplassene, sier han.

NHO-toppen mener norske bedriftsledere bør få opp øynene for arbeidskraften som innvandrere representerer.

– Vi vil synliggjøre hva som bor i dem. Dette er mennesker med masse tæl og ståpåvilje, sier han.

Personvernpolicy