Røkke Jr. blir ny konsernsjef i Akastor

Kristian Røkke erstatter Frank O. Reite, som nå blir finansdirektør hos Aker. Han er også foreslått som styreleder i Akastor.
Kristian Røkke erstatter Frank O. Reite, som nå blir finansdirektør hos Aker. Han er også foreslått som styreleder i Akastor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Kristian Røkke – Kjell Inge Røkkes sønn – blir konsernsjef i oljeserviceselskapet Akastor, melder selskapet torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristian Røkke tiltrer i stillingen i Akastor ASA 10. august 2015.

– Kristians erfaring, kompetanse og oppnådde resultater vil utgjøre en unik kjerne i Akastor, sier styreformann i Akastor og Aker-konsernsjef Øyvind Eriksen.

Årslønnen er satt til 3,5 millioner kroner. Managerordningen i selskapet gjør at han kan få et variabelt lønnstillegg, som vil utgjøre to tredjedeler av lønnen, i aksjer eller kontanter.

Kristian Røkke er for tiden styreleder i Aker Philadelphia Shipyard ASA (AKPS), en ledende amerikansk kommersielt skipsverft, og har tidligere vært konsernsjef i AKPS.

Akastor ble skilt fjor vår skilt ut fra Aker Solutions som et rent oljeserviceselskap. Røkke erstatter Frank O. Reite, som har leder Akastor siden Aker Solutions-delingen.

Reite starter som finansdirektør i Aker ASA og er foreslått som styreleder i Akastor. Øyvind Eriksen trapper ned til ordnært styremedlem, mens sjefen sjøl – Kjell Inge Røkke – tror ut av styret.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus