Tsipras: – Jeg tror ikke på innholdet i avtalen

Hellas' statsminister Alexis Tsipras under møtet i Brussel søndag.
Hellas' statsminister Alexis Tsipras under møtet i Brussel søndag. Foto: Philippe Wojazer / Reuters

Hellas' statsminister Alexis Tsipras sier han vil gjennomføre avtalen han har skrevet under på med EU, selv om han ikke har tro på innholdet i den.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tar på meg ansvaret for eventuelle feil jeg har gjort. Jeg tar på meg ansvaret for en tekst jeg ikke tror på, men som jeg skrev under for å unngå katastrofe for landet og bankkollaps, sier Tsipras i et intervju med den greske TV-kanalen ERT.

Statsministeren sier han kjempet for å unngå kutt i lønn og pensjonsordninger, og bedyrer at avtalen er bedre for Hellas enn tidligere forslag. Likevel er han ikke i tvil om at forhandlingene natt til mandag var «en veldig dårlig natt for Europa».

– Jeg skal ikke stikke av fra dette ansvaret, og jeg vil forsøke å gjennomføre disse reformene over en fireårsperiode, sier Tsipras.

Tirsdag kveld ble avtalen lagt fram for medlemmene i den greske nasjonalforsamlingen, som skal stemme over den onsdag. Flere i Tsipras' parti Syriza har varslet at de vil stemme mot forslaget. Det blir likevel trolig vedtatt fordi flere opposisjonspolitikere støtter avtalen.

– Nå vil jeg gjøre alt jeg kan for å holde Syriza samlet, sier Tsipras.

Personvernpolicy