Finland: Ikke nok fra Hellas

– Vi trenger klare forpliktelser og bevis for at de vil gjennomføre, sier finske Alexander Stubb om de greske forslagene.
– Vi trenger klare forpliktelser og bevis for at de vil gjennomføre, sier finske Alexander Stubb om de greske forslagene. Foto: Olivier Hoslet / Epa

Hellas har ikke lagt fram nok, mener Finlands finansminister Alexander Stubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finland skal være blant de mest skeptiske eurolandene i dragkampen om en tredje lånepakke til Hellas mot at grekerne forplikter seg til omfattende reformer.

Ifølge finske medier har finansministeren fått så smalt forhandlingsmandat fra Riksdagen i Helsingfors at det i praksis utelukker en ny lånepakke.

– Ingen blokkerer en avtale, understreker Stubb.

– Men det som er lagt fram av grekerne, er ennå ikke nok. Vi trenger klare forpliktelser og bevis for at de vil gjennomføre, sier han om kravene til pensjons- og momsreformer og strukturelle endringer i gresk økonomi.

Finansministrene i eurosonen klarte ikke bli enige om å starte formelle forhandlinger med Hellas om en lånepakke lørdag, og fortsetter møtene søndag formiddag. Det blir også toppmøte for de 19 stats- og regjeringssjefene i valutasamarbeidet på ettermiddagen.

– Jeg har fortsatt håp, men jeg tror vi er langt unna de betingelsene vi trenger. Fra en til ti tror jeg vi står mellom tre og fire i prosessen. Vi gjør fremskritt, men er der ikke ennå, sier Stubb på vei inn til møte i Brussel. (©NTB)

Personvernpolicy