SELFIE-INTERVJUET – våre digitale vaner

Skattedirektør med fallskjerm landet trygt

<p>SKATTEDIREKTØRENS HØYT SKATTEDE SELFIE: Dette er den siste selfien jeg tok – med Guttorm på et jorde ved Sande i Vestfold for et par uker siden. Guttorm ga meg tandemhopp i fallskjerm i 50årsgave – et kick for en kontorrotte som meg! (PS – sjekk brillene til Guttorm!)</p>
SKATTEDIREKTØRENS HØYT SKATTEDE SELFIE: Dette er den siste selfien jeg tok – med Guttorm på et jorde ved Sande i Vestfold for et par uker siden. Guttorm ga meg tandemhopp i fallskjerm i 50årsgave – et kick for en kontorrotte som meg! (PS – sjekk brillene til Guttorm!)

De største fordelene med digitaliseringen av samfunnet er at man som bruker blir mer selvhjulpen og at informasjonstilfanget om det meste kun er ett tastetrykk unna. For offentlig forvaltning gir det mulighet til å utvikle enkle og brukervennlige løsninger som gjør det lett for folk å gjøre ting riktig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans Christian Holte (50), skattedirektør, gift, med tre barn (10, 12, 16).

– Jeg foretrekker å bruke Ipad, fordi den er lett og grei på reise, starter på et blunk, mail, notater og nett.

Min hjemmeside: nrk.no

Dette gjør jeg nå: Skatteoppgjøret er her - deler ut penger til gode og restskatt til 3.2 millioner nordmenn i første omgang.

Dagens første knapp: Barbermaskinknappen.

Dagens første nyheter får jeg fra : Jeg varierer mellom P2 Nyhetsmorgen eller P3Morgen - ikke akkurat de samme perspektivene.

Mitt favorittnyhetssted på nett: NRK.no

Dette nettstedet bruker jeg mest på jobben: Stortinget.no og Regjeringen.no – de legger føringene.

Mitt tips til reise-app eller -nettsted: Google Maps el liknende - gull verdt på steder du ikke er kjent.

Dette nettstedet/tjenesten bruker jeg mest i fritiden: Yr.no

Min favoritt-app: Soundhound – i kombinasjon med Wimp. Fantastisk å kunne gå fra å høre en bra låt på radioen til å stupe inn i et nytt musikkunivers på et øyeblikk.

Hvilken app skulle du ønske fantes? En som kan lade mobiltelefonen.

Min favorittblogger: Baard Fiksdal

Dette kan vi gjøre med mobilen/PCen om 10 år: Alt vi drømmer om – og litt til.

Denne appen/nettstedet tror jeg ikke andre bruker: Spond for å organisere hverdagslogistikken.

Hvordan tror du nettavisene ser ut om ti år? Jeg tror utviklingen vil gå i retning av brukertilpassede løsninger slik at den samme nettavisen ikke fremstår som lik for lesere med ulike klikkpreferanser og man vil raskt få svar på akkurat det man ønsker å få informasjon om. Mange av artiklene vil kanskje lages av roboter som samler informasjon fra mange kilder i sanntid og raskt gjør det om til forståelig journalistikk.

Når du skal slappe av eller bare la deg underholde – hvilken app/nettsted velger du da? Wimp og en god, analog bok

Hva burde ABC Nyheter satse på for å bli bedre? Det er nok redaktøren bedre til å vurdere enn skattedirektøren, men personlig kunne jeg tenke meg at fanen "sport" hadde litt mer om sportsfiske. Det er en høyt skattet hobby for meg.

Personvernpolicy