Grekere demonstrerer for støtte til euroen

Demonstranter møtte opp foran Hellas' nasjonalforsamling mandag for å vise at de ønsker å beholde euroen som valuta. Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB scanpix

ta6ce040: Jubelen var stor da et gresk flagg ble hengt opp foran muren utenfor Hellas' nasjonalforsamling, der flere tusen grekere mandag hadde møtt opp for å vise at de ønsker å beholde euroen som valuta. Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB scanpix
Demonstranter møtte opp foran Hellas' nasjonalforsamling mandag for å vise at de ønsker å beholde euroen som valuta. Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB scanpix ta6ce040: Jubelen var stor da et gresk flagg ble hengt opp foran muren utenfor Hellas' nasjonalforsamling, der flere tusen grekere mandag hadde møtt opp for å vise at de ønsker å beholde euroen som valuta. Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB scanpix

Flere tusen grekere møtte mandag opp i sentrum av Aten for å vise at de ønsker å beholde euroen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EUs flagg vaiet ved siden av det greske flagget i folkehavet foran nasjonalforsamlingen i Hellas mandag kveld. Demonstrasjonen er den andre i sitt slag på en uke og skjer mens eurosonens topper er samlet i Brussel for å diskutere Hellas' skjebne.

– Vi har forhandlet lenge, og jeg føler at vi har gitt verden blandede signaler. Det er på tide at grekerne gjør det klart at Hellas ønsker å beholde euroen, og at en forhandlingsløsning snart må foreligge, sier den 30 år gamle demonstranten Panagiota Kaltsa.

Mandagens demonstrasjon var ikke en massemønstring lik dem det kriserammede landet har sett mange av de siste årene. Like fullt var den et uttrykk for den økende uroen blant mange grekere som frykter konsekvensene dersom forhandlingene i Brussel mislykkes.

Blant de mange tusen frammøtte var blant andre studenter, arbeidere, pensjonister og unge mødre med småbarn på slep. Noen av dem bar på både det greske og Unionens flagg, og blant slagordene var «Ja til euroen, nei til rubelen».

Mandag ble omtalt som nok en skjebnedag for gjeldstyngede Hellas, men EU-lederne i Brussel ga beskjed om at de trenger mer tid for å vurdere grekernes forslag til reformer de vil bytte mot flere lånemidler.

Personvernpolicy