Christer Tromsdal dømt til seks års fengsel

Christer Tromsdal (t.h) sammen med aktor Jørn S. Maarud i 2007. Arkivfoto: NTB scanpix
Christer Tromsdal (t.h) sammen med aktor Jørn S. Maarud i 2007. Arkivfoto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Christer Tromsdal er dømt til fengsel i seks år for grove bedragerier mot banker og privatpersoner. To andre menn er også dømt til fengselsstraffer i den samme saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tromsdal er dømt for elleve lovbrudd. Oslo tingrett mener han har forledet finansinstitusjoner og eiendomsinvestorer til å utbetale store pengebeløp ved å bruke uriktige regnskaper og annen forfalsket dokumentasjon.

Et og et halvt år av straffen gjøres betinget for Tromsdal.

De to andre er en 52-åring og en 48-åring. 52-åringen dømmes til fire og et halvt års fengsel, og en 48-åring er dømt til fengsel i fem år. For begge er ett år av straffen gjort betinget.

De to er dømt for medvirkning til bedragerier på 50 og 30 millioner kroner i forbindelse med salg av to hoteller i Sverige og en eiendom i Norge.

22 millioner i erstatning

En av de to er eiendomsmegler, og retten peker på at han har utnyttet tilliten han har hatt i kraft av stillingen sin.

De tre dømte er sammen dømt til å betale nesten 22 millioner kroner i erstatning til Obhult Invests konkursbo. I tillegg er alle dømt til inndragning av til sammen 19 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken mot Tromsdal og de to andre startet i Oslo tingrett i begynnelsen av januar i år. Tromsdal erkjente da straffskyld for medvirkning til grove bedragerier i perioden fra 2003 til 2008.

To anker

Forsvarerne til 48-åringen og 52-åringen opplyser til Dagens Næringsliv at de kommer til å anke, mens Christer Tromsdal ikke kommer til å anke.

Straffen er helt akseptabel ut fra det han er dømt for, sier advokat Erling Lyngtveit som representerer Tromsdal.

Opphevet dom

Saken var første gang oppe i tingretten i 2012, og alle tre ble dømt for grove bedragerier. Da Borgarting lagmannsrett opphevet dommen på grunn av en inhabil fagdommer i september 2013, var det klart at rettssaken måtte en ny runde i tingretten.

I en annen del av sakskomplekset ble Christer Tromsdal i januar i fjor dømt til tre år og ni måneders fengsel for 17 tilfeller av bedrageri og grovt bedrageri.

Straffen Tromsdal er idømt nå, er en fellesstraff for begge disse sakene.