1.500 må gå i oljeserviceselskapet NOV

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele 1.500 medarbeidere i National Oilwell Varco Norway mister jobben i løpet av året. Kuttene rammer hver tredje medarbeider i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flertallet av medarbeiderne i Norge jobber i Kristiansand-regionen. Selskapet -kjent som NOV – er Sørlandets største private arbeidsgiver. Det har også virksomheter i blant annet Stavanger, Asker, Molde, Tønsberg og Trondheim.

Av dem som må gå, er rundt 900 fast ansatte og 600 innleide.

– Bakgrunnen for nedbemanningen er de store endringene i markedssituasjonen i vår bransje det siste året, med reduserte investeringer og redusert salg av nytt utstyr. Den usikre markedssituasjonen fører også til at vi i dag ikke kan si hvor omfattende nedbemanningsprosessen vil bli på litt lengre sikt, heter det i en pressemelding.

Allmøter onsdag

De ansatte ble informert om nedbemanningen i allmøter onsdag.

– Ledelsen i NOV Norge forstår at en slik nedbemanning skaper uro og usikkerhet og at mange av våre ansatte kan komme i en svært vanskelig situasjon. Vi vil gjennomføre en ryddig og redelig prosess der vi ivaretar våre forpliktelser overfor våre ansatte, slik at vi også i en nedgangstid opptrer som en god arbeidsgiver, skriver selskapet videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Datterselskap

Den norske delen av selskapet er et datterselskap av National Oilwell Varco, som har hovedkontor i Houston i den amerikanske delstaten Texas. På verdensbasis har selskapet over 60.000 ansatte, ifølge nettsidene.

Det leverer boreutstyr til både landbaserte rigger og offshoreinstallasjoner, i tillegg til tjenester som rørinspeksjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver tredje medarbeider

Ifølge Fædrelandsvennen innebærer nedbemanningen at hver tredje ansatt i den norske delen må gå.

– Vi vet at gjennomsnittsalderen i NOV er på 38 år. Da har man gjerne stort huslån og små barn. Da er det vanskelig hvis en av forsørgerne mister jobben, og i noen tilfeller kan det være to i en familie som mister jobbene sine, sier administrerende direktør Tor Henning Ramfjord.

Overfor Fædrelandsvennen betegner tillitsvalgt Kaspar Frengstad i Industri Energi prosessen som ryddig.

– Ledelsen har opptrådt inkluderende og greit. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere noe nå, bortsett fra å konstatere at situasjonen i alle tilfeller er kjedelig, sier han.