Nav: – For mange er misfornøyd med servicen

Illustrasjonsfoto. Foto: Morten Holm / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto. Foto: Morten Holm / NTB scanpix

Siden mai i fjor til mai i år har det kommet inn over 4.500 serviceklager til Nav. Det er for mange, mener fungerende arbeids- og velferdsdirektør Kjersti Monland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er tilfreds med at vi er blitt bedre til å følge opp serviceklagene, men det er fremdeles for mange som er misfornøyd med servicen fra Nav, sier Monland.

Tallene viser at det fra 1. mai i fjor til 1. mai i år ble registrert 5.624 serviceklager til etaten. Av disse er 5.292 saker ferdigbehandlet, inkludert 711 saker som ikke er vurdert å være en serviceklage.

45 prosent av brukerne som har fått sin serviceklage behandlet i Nav, er misfornøyd når det gjelder veiledning, informasjon og oppfølging.

– I disse sakene står det ofte i tilbakemeldingsskjemaet fra den påklagede enheten at oppfølgingen ikke er godt nok tilpasset brukerens behov. Her har vi et forbedringspotensial, sier Monland.

30 prosent klager på saksbehandlingstid og svartid, mens 18 prosent ikke er fornøyd med Nav-ansattes oppførsel. Den minst oppgitte årsaken er tilgjengelighet, som utgjør 7 prosent av klagene.

Av de 4.581 behandlede serviceklagene, dreide de fleste seg om korttidsytelser til livsopphold. Rundt 27 prosent angår arbeidsavklaringspenger, 14 prosent handler om sykepenger og 11 prosent er relatert til dagpenger.

Personvernpolicy