Johan Sverdrup-kontrakter til Odfjell Drilling

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) er glad for at Odfjell Drilling er tildelt storkontrakten på Johan Sverdrup-feltet. Her er han i februar i år etter overrekkelsen av planen for utbygging av feltet. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix
Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) er glad for at Odfjell Drilling er tildelt storkontrakten på Johan Sverdrup-feltet. Her er han i februar i år etter overrekkelsen av planen for utbygging av feltet. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix

Odfjell Drilling har fått to kontrakter til en samlet verdi av over 4,35 milliarder kroner for boring av brønner på Johan Sverdrup-feltet. Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) er godt fornøyd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odfjell Drilling har fått kontrakter for både flyteriggen Deepsea Atlantic og for boretjenester på det faste boreanlegget som skal installeres på Johan Sverdrup-feltet.

Riggkontrakten omfatter leie av Deepsea Atlantic i tre år fra mars 2016. I tillegg kommer opsjoner for forlengelse. Kontrakten har en verdi på i overkant av 2,5 milliarder kroner.

Les også: Oljebransjen tviler på 51.000 Sverdrup-jobber

– Viktig milepæl

– Denne kontrakten er en viktig milepæl for Johan Sverdrup-prosjektet. Vi har sikret en effektiv rigg til konkurransedyktige betingelser som skal bidra til å maksimere verdiene fra feltet, sier Margareth Øvrum, som er konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Statoil.

Statoil har også inngått en kontrakt med Odfjell Drilling for boretjenester på den faste boreinstallasjonen på Johan Sverdrup feltsenter med oppstart i desember 2018. Denne kontrakten har en verdi på om lag 1,85 milliarder kroner. Boring fra Johan Sverdrups faste installasjon skal støttes fra Odfjell Drillings kontor i Stavanger.

– Johan Sverdrup skal skape store verdier for hele samfunnet i over 50 år. Odfjell Drilling skal jobbe tett sammen med vår driftsorganisasjon i Stavanger for å sikre operasjoner og maksimal verdiskaping i boring og brønnarbeidet på Johan Sverdrup, sier Øyvind Reinertsen, som er direktør for Johan Sverdrup-feltet.

– Svært gledelig

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) er glad for at Odfjell Drilling er tildelt storkontrakten.

– Det er svært gledelig at Johan Sverdrup-prosjektet nok en gang sikrer verdiskaping og sysselsetting i en tid som er krevende for industrien, sier han.

Høyres petroleumspolitiske talskvinne, Tina Bru, setter også pris på at kontrakten gikk til et norsk selskap.

– I en tid med mye usikkerhet i leverandørindustrien og lavere aktivitet i oljenæringen er det godt å se at milliardkontraktene kommer på løpende bånd. Dette sikrer at norsk industrikompetanse forblir i landet. Disse kontraktene er en nødvendig og etterlengtet vitamininnsprøytning og viser hvor konkurransedyktig norsk leverandørindustri er, sier hun.

Personvernpolicy