Marine Harvest-fusjon gikk i vasken

(Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)
(Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

Den planlagte fusjonen mellom Marine Harvest Chile og Aqua Chile er kansellert etter at partene ikke klarte å bli enige om betingelsene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Partene har dessverre ikke klart å komme fram til en endelig avtale og er i fellesskap blitt enige om å terminere den betingede transaksjonsavtalen, opplyser Marine Harvest i en børsmelding tirsdag morgen.

Det John Fredriksen-kontrollerte sjømat- og fiskeoppdrettsselskapet opplyser imidlertid at man ser på Chile som et av verdens globale sentre for lakseoppdrett i tiden framover. Derfor er planen å fortsette å utvikle eksisterende oppdrettsanlegg i landet gjennom det heleide datterselskapet Marine Harvest Chile.

– Marine Harvest er fortsatt av den oppfatning at konsolidering i Chile er en forutsetning for å kunne etablere en lønnsom og bærekraftig industri i regionen, skriver selskapet.

Marine Harvest kunngjorde planene om fusjon i midten av januar i år, en plan som innebar at selskapet ville komme til å eie 42,8 prosent av det chilenske oppdrettsselskapet. I avtalen lå det en mulighet for å kjøpe seg ytterligere opp neste sommer.

Fusjonen var ventet å bli gjennomført i tredje kvartal i år, forutsatt at partene kom til enighet.

Personvernpolicy