Erna om revidert: – Vi blir helt sikkert enige

Statsminister Erna Solberg besøkte barnefestivalen Miniøya 2015 på Tøyen i Oslo lørdag. Mange ville ta en selfie sammen med statsministeren. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Statsminister Erna Solberg besøkte barnefestivalen Miniøya 2015 på Tøyen i Oslo lørdag. Mange ville ta en selfie sammen med statsministeren. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Statsminister Erna Solberg (H) tviler ikke et øyeblikk på at regjeringen og samarbeidspartiene vil bli enige om et revidert statsbudsjett. Søndag samles de til nye møter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire partiene sitter i forhandlinger denne helgen. Lørdag var de på hver sin kant, før det var telefonisk kontakt på kvelden, opplyser KrFs Hans Olav Syversen til NTB.

Partiene møtes igjen klokka 11 søndag formiddag, ifølge Venstre-nestleder Terje Breivik.

Sikker statsminister

Statsminister Erna Solberg er sikker på at forhandlingene fører fram.

– De kommer helt sikkert i mål. Det er alltid gi og ta i slike forhandlinger, sier statsministeren, som selv brukte lørdagen til å besøke barnefestivalen Miniøya i Oslo.

Overfor NTB ønsker hun ikke å si konkret hvilke spørsmål som er de vanskeligste i forhandlingene.

– Det er summen av ønsker mot inntektene. Vi er i utgangspunktet enige om at vi ikke skal øke bruken av oljepenger, og da må vi finne inntekter til de gode prosjektene, eller kutte på andre områder, sier Solberg.

Dette krever de

Samarbeidspartiene Venstre og Kristelig Folkeparti har på forhånd signalisert at tiltak mot økende arbeidsledighet, mer penger til kommunene og mer til grønn omstilling i næringslivet vil være blant kravene i forhandlingene.

Finanskomiteen har frist til 12. juni med å komme i havn med det reviderte statsbudsjettet, som skal behandles i Stortinget 19. juni.

Personvernpolicy