Kaci Kullmann Five blant verdens mektigste kvinner

Kaci Kullmann Five er blant verdens 100 mektigste kvinner, ifølge Forbes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Kaci Kullmann Five er blant verdens 100 mektigste kvinner, ifølge Forbes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kaci Kullmann Five har som eneste nordmann kommet inn på magasinet Forbes' liste over verdens mektigste kvinner. Five inntar plass nummer 86.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbes har valgt 100 kandidater som sees som de mest innflytelsesrike kvinnene i verden innen felt som finans, kjendiser, medier og filantropi. På toppen av listen troner Tysklands statsminister Angela Merkel, etterfulgt av Hillary Clinton og Melinda Gates.

Kaci Kullmann Five overtok som leder av Nobelkomiteen etter Thorbjørn Jagland i mars, og Forbes har oppført henne under kategorien filantropi og NGO, ikke-statlig organisasjon, for veldedig arbeid for mennesker.

Den yngste kvinnen på listen, 25 år gamle Taylor Swift, er også en nykommer. Artisten er mektig fordi hun fylte et tomrom i musikken, og er tillegg en dyktig businesskvinne som har donert millioner til utdanning i New York, skriver BBC.

Personvernpolicy