– Kronekursen vil øke jevnt og trutt de neste månedene

STYRKET KRONE: Det sjeføkonom Shakeb Syed ser for seg er at dollaren skal bli en knapp krone billigere og koste 6,25 kroner om ett år, mens han forventer at Euroen vil koste 8,25 kroner og pundet 10,80. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STYRKET KRONE: Det sjeføkonom Shakeb Syed ser for seg er at dollaren skal bli en knapp krone billigere og koste 6,25 kroner om ett år, mens han forventer at Euroen vil koste 8,25 kroner og pundet 10,80. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sjeføkonom er optimist på vegne av den norske krona. Men først skal kursen litt ned, tror Shakeb Syed.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2014 var et dårlig år for den norske kronekursen, og i desember kollapset krona helt.

De siste ukene har kronekursen har styrket seg kraftig. Sjeføkonom Shakeb Syed i Sparebank 1 Markets forventer nå en liten nedgang i kronekursen den neste måneden, før den skal fortsette å styrke seg jevnt og trutt de neste månedene, skriver E24.

Det Syed ser for seg er at dollaren skal bli en knapp krone billigere og koste 6,25 kroner om ett år, mens han forventer at Euroen vil koste 8,25 kroner og pundet 10,80.

Det kommer frem i en fersk analyse av kronekursen som Sparebank 1 Markets publiserer i en rapport tirsdag, ifølge E24.

Kronen svekket seg med 14 prosent fra begynnelsen av høsten i fjor til mars i år, målt mot den importveide indeksen. «Halvparten av dette har derimot reversert seg siden midten av mars», skriver Sparebank 1 Markets i rapporten.

Bakgrunnen for spådommen er at Syed mener oljeprisfallet siden i fjor er priset inn i kronekursen. De regner med at dagens oljepris holder seg i år og stiger neste år.

Syed tror ikke det blir flere rentekutt fra Norges Bank etter det som er forventet i juni.

– Når man hørte på hva sentralbanksjefen sa på pressekonferansen etter det siste rentemøtet så er det åpenbart at de, og det med rette, er mindre bekymret over norsk økonomi enn det de var i mars og desember, sier sjeføkonomen til E24.

Les også: Norges Bank ser mindre fare for bråstopp

Personvernpolicy