DNB stenger nettbanken i pinsehelgen

STENGT: Fra fredag kveld til søndag kveld i pinsehelgen vil DNBs 1,9 millioner kunder ikke ha tilgang til nettbank eller mobilbank. Foto: Skjermdump DNB.no
STENGT: Fra fredag kveld til søndag kveld i pinsehelgen vil DNBs 1,9 millioner kunder ikke ha tilgang til nettbank eller mobilbank. Foto: Skjermdump DNB.no

Skal du overføre penger eller legge inn regninger til betaling må det skje før klokken 23.00.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Husk å bli ferdig med banktjenestene dine før du tar pinseferie», skriver DNB på sine nettsider.

Fra klokken 23.00 fredag kveld vil DNBs nettbank, mobilbank, SMS-tjenester og kontofon ikke lenger være tilgjengelig for bankens 1,9 millioner kunder.

«Vi skal bedre stabiliteten på de digitale tjenestene våre. Fra fredag 22. mai ca. klokken 23.00 til og med søndag 24. mai stenger vi derfor nettbanken, mobilbanken, sms-tjenestene og kontofonen. Kortene dine kan du bruke som normalt, både i butikken og på nettet», skriver DNB på nettsidene sine.

Dette skyldes at tjenestene flyttes inn i et nytt datasenter, opplyser DNB. Banken velger å gjøre det i pinsen fordi det er en helg brukerne er mindre aktive.

Les også: DNB tjener mer penger

– DNB har igangsatt et omfattende arbeid for å bedre driftsstabiliteten for våre digitale tjenester. Nå flytter vi dataene og systemene våre fra eksterne serverparker til vårt eget sikre og miljøvennlige datasenter i Stavanger. Derfor vil kundene våre oppleve at nettbanken og noen andre digitale tjenester ikke er tilgjengelige, sier IT-direktør i DNB, Liv Fiksdahl, i en melding på bankens nettsider.

Hun opplyser at dette er det største IT-flytteprosjektet som noen sinne har vært gjennomført i Norge. Hele flytteprosessen skal være gjennomført innen utgangen av august. Det meste vil skje mens folk flest sover, ifølge Fiksdahl.

Personvernpolicy