Slutter å kalle seg «Norges billigste»

Ole Robert Reitan. Foto: NTB scanpix
Ole Robert Reitan. Foto: NTB scanpix

I hvert fall når Rema 1000 ikke kan bevise det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan skal slutte å lokke med «landets laveste priser». I hvert fall når det ikke kan slås fast hundre prosent sikkert. Dette skjer etter en klage fra hans største konkurrent Norgesgruppen, skriver Dagens Næringsliv.

– Det sitter langt inne for Norgesgruppen å klage inn en konkurrent, men vi opplevde veldig tydelig at Rema 1000 ønsket å utfordre ved å hevde at de har de laveste prisene, ferskeste varene og lignende. Dette er påstander det er vanskelig å bevise, sier markedsdirektør i Norgesgruppen Truls Fjelstad til Dagens Næringsliv.

Tidligere har også Forbrukerrådet grepet inn mot Rema 1000s bussreklame i Oslo hvor matvarekjeden fortalte at de hadde «landets laveste priser». Forbrukerrådet krevde dokumentasjon ettersom påstanden var generell, samt at Rema 1000 gikk gjennom reklamen og fjernet påstander de ikke kunne dokumentere.

Tidligere i år påla Stortinget regjeringen å opprette en nettportal hvor forbrukere gratis kan sammenligne priser på matvarer.

– Inntil denne er på plass, mener Rema 1000 at det i stor grad er opp til bransjen selv å synliggjøre prisforskjeller gjennom markedsføring, sier salgsdirektør Thomas Harsvik i Rema 1000 til Dagens Næringsliv.

Personvernpolicy