Økonom gir Jensen budsjett-skryt

Finansminister Siv Jensens budsjett er kjedelig og ansvarlig, akkurat slik det skal være, mener sjeføkonom Steinar Juel i Nordea. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Finansminister Siv Jensens budsjett er kjedelig og ansvarlig, akkurat slik det skal være, mener sjeføkonom Steinar Juel i Nordea. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea synes finansminister Siv Jensens (Frp) reviderte nasjonalbudsjett er som det skal være: Kjedelig og med korrekt bruk av oljepenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette var ikke voldsomt spennende saker. Det er sånn det skal være, sier Juel til Dagsavisen.

Regjeringen øker oljepengebruken med 5,1 milliarder kroner sammenlignet med anslaget fra i fjor høst. Men selv om dette er en økning i antall kroner, er det likevel en prosentvis nedgang i forhold til anslaget for 2015, og summen ligger langt innenfor handlingsregelen. Juel mener regjeringen dermed isolert sett kunne ha brukt mer oljepenger enn det Jensen varslet tirsdag.

– Dette fordi det er en viss ledighet nå, og det er forventet å bli mer. Men jeg mener det er klokt å la være. Skal vi ha omstilling, blir det litt ledighet inntil folk har fått nye oppgaver. Å pøse på mer oljepenger, ville bare ha hindret eller utsatt dette, sier Juel.

Tidligere Frp-politiker og nåværende samfunnsdebattant Jan Arild Snoen mener det er for lite Frp-politikk å spore i Jensens budsjett.

– Dette budsjettet kunne like gjerne vært lagt frem av Arbeiderpartiet, nettopp fordi det er et revidert budsjett. Det ligger ikke noen godsaker her til grasrota, sier Snoen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden