Hellas tømte krisekonto for å betale IMF

Hellas' finansminister Yanis Varoufakis i Brussel der EUs finansministre møtes tirsdag. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix
Hellas' finansminister Yanis Varoufakis i Brussel der EUs finansministre møtes tirsdag. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix

Hellas tømte sin krisekonto hos Det internasjonale pengefondet (IMF) for å betale mandagens avdrag til samme institusjon, ifølge en gresk regjeringskilde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av de 750 millionene euro Hellas betalte IMF, kom 650 millioner fra krisekontoen. De øvrige 100 millionene ble tatt fra landets reserver, ifølge en regjeringskilde.

IMF krever at alle medlemsland har en konto med midler som kan brukes i nødssituasjoner. Pengene kan ikke brukes uten IMFs godkjenning.

– Sentralbanksjefen foreslo ideen om å bruke de 650 millionene i bankkontoen. Sentralbanksjef Stournaras avtalte dette med IMF lørdag og fikk grønt lys, sier regjeringskilden, som ikke ønsket å bli navngitt, til Reuters.

En annen regjeringskilde sier at kontoen må fylles opp igjen i løpet av noen uker.

Det er stadig knyttet usikkerhet til om regjeringen i Hellas har nok penger til å betale det de skylder IMF, og om landet har nok penger igjen til å betale lønninger og pensjon i slutten av måneden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden