Millionær dømt for å ha betalt vaskehjelp svart

En 49 år gammel mangemillionær og næringslivsleder er i Larvik tingrett dømt til 30 dagers fengsel for å ha betalt svart for vaskehjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg må han betale 20.000 kroner i bot, melder NRK.

49-åringen, som ikke erkjenner straffskyld, har ifølge dommen betalt inntil 200.000 kroner for vasketjenester i perioden mellom 2004 og 2012. Han benyttet seg av et renholdsfirma som var uregistrert. Mannen betalte kontant for vasketjenestene.

Mannens 47 år gamle kone ble i fjor dømt for det samme forholdet. Hun anket og ble i Agder lagmannsrett frifunnet i desember. Der forklarte ektemannen at det var han som hadde inngått vaskeavtalen og at det var han som hadde betalt for rengjøringen. Dermed tok påtalemyndigheten ut tiltale mot ham, og nå er han dømt.

Vaskehjelpen ble i 2013 dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for bedrageri og skattesvik. Hun vasket svart samtidig som hun mottok nærmere 2,2 millioner kroner i ytelser fra Nav. Dette var en sak som kom fram i lyset da hun ble anmeldt for tyveri hos en av dem hun vasket for.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært